Rommelmarkt en fancy fair St. Jan Kilder

KILDER – Muziekvereniging St. Jan Kilder houdt op maandag 5 juni, tweede pinksterdag, voor de 31ste keer haar jaarlijkse rommelmarkt. Vanaf 10 uur is het evenemententerrein nabij de rotonde in Kilder geopend voor het publiek.

Op het terrein staan tientallen kramen opgesteld met antiek, potten, pannen, snuisterijen, speelgoed, elektra, fietsen en sanitair. Een tent wordt ingericht als boekwinkel en er wordt een heuse meubelboulevard opgebouwd.

Op de terrassen kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie met een wafel of een sterker drankje en een vers gebakken snack. Er kan ook worden meegespeeld met het beroemde ‘Rad van avontuur’, waarmee diverse prijzen te winnen zijn. Rond 16 uur eindigt de rommelmarkt. De terrassen blijven dan nog wel geopend.

“Tientallen leden en vrijwilligers van St. Jan zijn al maanden bezig met de voorbereidingen”, zegt bestuurslid Theo Berendsen. “Zo zijn er iedere maand spullen opgehaald, die worden opgeslagen en gesorteerd door de sorteerploeg. Ook in commercieel opzicht zijn weken van te voren al mensen bezig met het werven van sponsoren die bijvoorbeeld prijzen ter beschikking stellen voor het ‘Rad van avontuur’.”

De opbrengst van de rommelmarkt wordt gebruikt in de ‘toekomst van St. Jan’, zoals voorzieningen voor de (jeugd)leden en investeringen in het instrumentarium van St. Jan.