Roadmovie Tschick twee keer in Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus draait op dinsdag 6 februari om 13.30 en 20 uur de film Tschick. Deze roadmovie is geregisseerd door Fatih Akin en gebaseerd op de gelijknamige populaire Duitse jeugdroman van Wolfgang Herrndorf.

Centraal in deze film staat Maik (14). Hij hunkert naar aandacht van het mooiste meisje van de klas, zijn flamboyante moeder worstelt met drank en met zijn vader heeft hij al helemaal geen emotionele band. Als hij in de zomer twee volle weken alleen thuis zit, staat Tschick plots voor de deur. Hij is net nieuw in Maiks klas, emigreerde uit Rusland en gedraagt zich behoorlijk vreemd. Maik laat zich echter overhalen om samen een oude Lada te stelen en een roadtrip aan te vatten, weg van Berlijn, zonder bestemming. Ze duikelen in een wild avontuur en beleven de zomer van hun leven die ze nooit zullen vergeten.

Kaarten voor de film zijn te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via telefoonnummer 0316-223520 of de website www.iedereenwelcom.nl. De entree is 6,50 euro.