Reünietocht Bergh in het Zadel prima generale voor 2019

’s-HEERENBERG – Als de Reünietocht van afgelopen zaterdag een opmaat moet zijn voor de grote fietstocht van Bergh in het Zadel in 2019 naar Dresden en terug, dan staat renners en begeleiders heel wat moois te wachten. Onder het motto ‘Harrie Helpt’ werd onder leiding van politiecommandant Hans Tornij door 68 fietsers en zeventien begeleiders een fietstocht over bijna 180 kilometer afgelegd langs alle vestigingen van Volvo Harrie Arendsen, grotendeels door het Twentse land.

Foto Jan Kraaijenbrink

Dat bij de zoektocht naar een route voor de Reünietocht als leidraad gekozen werd voor de vijf vestigingen van Harrie Arendsen Volvo Service, was een dankjewel voor de jarenlange shirtsponsoring door het autobedrijf van Bergh in het Zadel en al de wagens die telkens beschikbaar worden gesteld voor ritten van Bergh in het Zadel. Begeleid door politie- en burgermotoren ging het peloton van Doetinchem naar Volvo-Ruurlo en vervolgens naar de gloednieuwe vestiging in het Overijsselse Hengelo, waar een prima lunch werd aangeboden.

Duurzaam
Het garagebedrijf in Twente, dat over veertien dagen officieel wordt geopend, moet de meest duurzame garage van Europa worden. Een complex met een dakbedekking van gras, waar de toiletten met regenwater worden gespoeld, waar sommige wanden met mos bekleed zijn, waar de bestrating bestaat uit gerecyclede stenen, waar binnenkort bijen gehouden worden en waar schapen het gras kort gaan houden. In de wasstraat worden op een duurzame wijze auto’s gewassen en zelfs de koffie en thee worden duurzaam gezet.

Na de pauze in Hengelo (O) ging het via Delden en Borculo naar Harrie Arendsen in Almelo en vervolgens naar Goor, Lochem en Vorden, waar bij Hotel Bakker koffie met gebak genuttigd werd. Na de tweede stop van de dag ging het via het Gelderse Hengelo naar Didam en vervolgens naar de vestiging in Zevenaar en vandaar weer naar Doetinchem, waar onder het genot van een glaasje bier de tocht werd afgesloten.

Prachtige tocht
Een tocht die, met een gemiddelde snelheid van 32 kilometer per uur, prima is verlopen. Geen valpartijen, slechts één lekke band bij Sebastiaan Holleman. Iedereen was het erover eens: “Het was een prachtige tocht, die prima georganiseerd was”, zo vond ook Cindy Kuster, die voor de tweede keer met een Reünietocht van Bergh in het Zadel meereed. Het ging haar heel goed af, want ze had zelfs onderweg onder het fietsen nog tijd voor een praatje met een collega-fietser. De volgende keer wil ze weer mee rijden en dat is op 2 juni 2018, zo maakte voorzitter Theo Mijnen na afloop bekend.

Voor de deelnemers aan de grote tocht in 2019 – 1400 kilometer in negen dagen heen en terug naar Dresden – had Wim Hendriksen nu al een verrassing in petto. Een nieuwe Ambassadeur van Bergh in het Zadel, Optiek Nieuwstad in Doetinchem, stelt voor alle deelnemers een Oakley-zonnebril beschikbaar, zo nodig voor iedereen op de goede sterkte geslepen.