Registerpodoloog Roy Gieling opent Podozorg Didam

DIDAM – Achttien jaar geleden startte registerpodoloog en podotherapeut Roy Gieling zijn eerste praktijk voor podologie in Ede. Inmiddels werkt de Didammer door heel Nederland en opende hij onlangs zijn vijfde vestiging in zijn eigen woonplaats. Sinds januari is op de tweede verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Pittelderstraat 10 Podozorg Didam gevestigd.

Registerpodoloog Roy Gieling.
Registerpodoloog Roy Gieling.

“De gedachte om ook in Didam te beginnen, speelt al een tijdje”, zegt Gieling. “Toen ik van dit pand en de mogelijkheid om hier een ruimte te huren hoorde, trok het me direct. Begin januari heb ik de praktijk geopend en sindsdien werk ik op de maandag, woensdagavond en eens in de twee weken op de vrijdag in Didam.”

Als registerpodoloog behandelt Gieling alle klachten die voortvloeien uit een afwijkende voet- of beenstand. Dit kan pijn in de voet zijn, maar mensen komen ook met houdingsklachten of pijnklachten bij het bewegen. Bij diabetes en reuma kan de registerpodoloog eveneens preventieve voetzorg bieden.

“Bij sommige klachten is iemand al geholpen met een goed schoenadvies”, zegt Gieling. “Bij andere klachten is er meer nodig. Zo behandel ik mensen met therapiezolen, siliconen orthesen, schoenaanpassingen, taping- en vilttechnieken. Maar ik werk ook samen met andere disciplines, zoals de fysiotherapeut, medisch pedicure of chiropractor.”

Gieling is aangesloten bij Podozorg Nederland. Podozorg Nederland is een groep registerpodologen, die het er samen over eens is hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien. Voor elke klacht bieden ze dan ook de meest optimale oplossing.

“Het is een soort kwaliteitskeurmerk”, vertelt Gieling. “Als registerpodologen hebben we binnen Podozorg Nederland de krachten gebundeld. We hebben regelmatig overleg en werken allemaal volgens hetzelfde recept. Daarbij worden we constant geschoold om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.” Om zich registerpodoloog te mogen noemen, is Gieling bovendien lid van de stichting LOOP.

Een afspraak maken bij Podozorg Didam kan via de website www.didam.podozorg.nl. Hier is ook alle informatie te vinden. Het afsprakenbureau van Podozorg Didam is verder telefonisch bereikbaar via 085-2736241. Mailen is mogelijk naar didam@podozorg.nl.