Promotietour St. Isidorus in Peine voor Landjuweel 2017

OUD-DIJK – Liefst 65 schutters van Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk vertrekken vrijdag 29 augustus naar het driejaarlijkse Europees schutterstreffen. Het grootste schuttersevenement in Europa, dat onder auspiciën staat van de EGS, vindt dit jaar in het Duitse Peine plaats.

Logo_LJ_met-themaSt. Isidorus neemt voor de negende keer op rij actief deel aan het treffen en doet dat met de grootste afvaardiging aan schutters ooit. Dit jaar schiet ook de schutterskoning Alexander Gies weer mee om de titel Europakoning. Vier koningen van St. Isidorus gingen hem voor. Dat waren Ton Banning, Alfred Gies René Evers, en Jos Roemaat.

De groep Oud-Dijkse schutters vertrekt dit jaar echter met een extra missie naar Peine. Uiteraard staat het treffen voor hen in het teken van verbroederen met oude en nieuwe schuttersvrienden uit heel Europa, maar ze hebben ook een uitnodiging op zak voor hun collega-schutters.
‘Kom naar het Gelders Landjuweel 2017 in Oud-Dijk en geef met ons trouw, dienstbaarheid en broederschap de kleur die het verdient’ is het bericht dat de 65 schutters persoonlijk gaan overbrengen. Daarvoor is een folder in zowel het Nederlands, Duits als Pools gedrukt.

“Ons doel is om in 2017 zoveel mogelijk schutters uit heel Europa naar Oud-Dijk te halen”, zegt Bas Loeters, voorzitter van de organisatie van het Gelders Landjuweel 2017. “Het Europees schutterstreffen is natuurlijk een prachtige gelegenheid om ze hiervoor alvast warm te maken.”