Programma Koningsdag Didam

DIDAM – Op Koningsdag vinden er in het centrum van Didam weer tal van activiteiten plaats. Zo is er van 7 tot 14 uur een straatmarkt voor de jeugd, van 10.45 tot 14 uur muziek in Meulenvelden en zijn er vanaf 10.30 uur demonstraties van de brandweer op het voormalige gemeentehuisplein.

De straatmarkt voor de jeugd vindt plaats vanaf de Raadhuisstraat tot aan de markthal. In en om de markthal wordt ook gewoon de vrijdagmarkt gehouden. Deze heeft echter aangepaste openingstijden, van 9 tot 15 uur.

Tussen 8.45 en 9 uur ontvangt burgemeester Peter de Baat alle gedecoreerden van de gemeente Montferland in het Albertusgebouw. In aanwezigheid van de gedecoreerden is er vervolgens om 10 uur een Koningshulde met vlag hijsen bij het voormalige gemeentehuis. Dit wordt gevolgd door een optreden van de vendeliers en majorettes van schutterij St. Martinus Greffelkamp met muziek van drumfanfare St. Martinus.

In het Dominee Storkpark (centrumpark) worden van 10 tot 14 uur verschillende activiteiten voor de jeugd gehouden. Deze worden verzorgd door Scouting Didam, korfbalvereniging DLKV en Sappleflap. Verder is de spellenbus van Welcom aanwezig en zorgt Giovanni Kamphorst voor de muziek. Voor alle deelnemers van 6 tot 12 jaar zijn er gratis versnaperingen. Daarnaast verzorgt gymvereniging Margriet diverse dansdemonstraties.

In Meulenvelden zijn er van 10.45 tot 14 uur optredens van het koor Sign of Friendship van John Stinissen, de Barghse Jonges uit ’s-Heerenberg en pianiste Sidika Bremer. Op het Lieve Vrouweplein bij Jan&Jan vindt tenslotte vanaf 12.30 uur het Kingsday Festival plaats. Hier zijn optredens van Pluto 34, Pas-Op! en Spinrock.