Prinsenbal, pronkzitting en carnaval bij ‘de Piepeblaozers’

DIDAM/OUD-DIJK – Het Piepeblaozerscarnaval is al jaren het opwarmertje voor het grote carnaval. Dit jaar op zaterdag 14 februari en zoals altijd bij Partycentrum Plok in Oud-Dijk.

Prinses Martine neemt volgende week zaterdag afscheid.

Prinses Martine neemt volgende week zaterdag afscheid.

Het Piepeblaozerscarnaval heeft dit jaar zijn 38e opvoering. De eerste editie vond plaats in 1978. De naam Piepeblaozer is ontleend aan het feit dat de feestlocatie voor 1989 Café ‘de Stoompiep’ heette.

Op zaterdag 14 februari neemt eerst Prinses Martine afscheid. Daarna begint het grote gissen naar de nieuwe prins of prinses. De nieuwe prins(es) van 2015 is dan ook het grootst bewaarde geheim in Oud-Dijk in aanloop naar het carnaval. De Raod van (de h)Elf kan al wel prijs geven dat dit jaar de Prins(es) een echte geboren en getogen Old-Dieker/Diekse is.

Om ongeveer 21 uur wordt de nieuwe prins(es) bekend gemaakt. Hij of zij reikt daarna prijzen uit aan de meest origineel verklede individu, paar en groep. De Piepblaozers vieren prinsenbal, pronkzitting en carnaval in één avond, dus uniek. De muziek wordt verzorgd door DJ-Robert, die vorig jaar al garant stond voor een onvergetelijke feestavond.

Er wordt een all inclusive prijs gehanteerd. All inclusive betekend ook koffie/cake, drank, hapjes tijdens de avond en koffie/broodjes op het eind. Voor meer informatie en opgave voor de carnavalsavond kan de website www.piepeblaozers.nl worden geraadpleegd.

Facebooktwittergoogle_plus

Ab Reuling
Over de schrijver
Ab Reuling is geboren en getogen op de boerderij aan de Dijksestraat in Oud-Dijk. Hij is van beroep Engineer Bouwkunde (Terreinen & Gebouwen) bij BU Stations Liandon. In zijn vrije tijd is Ab bestuurslid van Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk (tot april 2014), bestuurslid en kringafgevaardigde van de Kring Montferland, bestuurslid en coördinator bij de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus, lid van de Raad van CV de Piepeblaozers in Oud-Dijk en kandidaat nummer 25 van het CDA Montferland. Ab is al sinds 1979 actief in de schutterswereld, eerst als vendelier en sinds 1991 als bestuurder.