Powertrucks en -tractoren aan start Claas Tractorpulling Loerbeek

LOERBEEK – Claas Tractorpulling Loerbeek houdt op zaterdag 27 mei weer een Grand National wedstrijd. Op twee wedstrijdbanen aan de Loerbeekseweg worden er diverse truck- en tractorpulling wedstrijdklassen verreden.

Aan de start verschijnen tractoren met speciale turbine motoren tot 8000 pk, omgebouwde auto’s en power trucks. Nieuw dit jaar is de Prostock 1 klasse, echte diesels met brute krachten. Ook is er een groot aantal regiorijders aanwezig, die met elkaar de strijd aangaan in de standaard klassen.

Bij een truck- en tractorpulling wedstrijd moeten de deelnemers met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand verplaatsen. Tijdens een ‘pull’ verplaatst het gewicht van de sleepwagen zich, zodat de truck of tractor steeds harder moet werken om de wagen voort te slepen. Wie de sleepwagen na 100 meter over de finish trekt, behaalt een ‘full pull’ en plaats zich voor de finale.

De officiële wedstrijden worden gereden onder de vlag van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). RTL 7 is daarom aanwezig om opnames te maken voor het televisieprogramma Truck en Tractorpulling. “Met de komst van steeds meer ‘grote’ jongens zijn we uit ons jasje gegroeid en vorig jaar vanuit Didam verhuisd naar een nieuw decor aan de Loerbeekseweg. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren.”

Kinderdorp
Naast het wedstrijdspektakel is er een speciaal kinderdorp met een echte minisleepwagen, waarmee er ook voor de kinderen een heuse pullingwedstrijd is. De wedstrijden worden gehouden met (zelf meegebrachte) gazonmaaiers. Deze moeten zijn voorzien van een steigerbegrenzer en de trekhaak mag maximaal 30 centimeter boven de grond zitten. Verder zijn er springkussens, een traptrekker parcours en een elektrische minikranen. De grote machines kunnen van dichtbij worden bekeken en in het rennerskwartier kunnen de rijders worden aangesproken. Ook staat er een feesttent.

Kaarten
De wedstrijden vinden zaterdag 27 mei van 13.30 tot 24.00 uur plaats op het evenemententerrein aan de Loerbeekseweg 4 in Loerbeek. De entree is tot 6 jaar gratis, 6- tot 12-jarigen betalen 7,50 euro en de rest 17,50 euro, inclusief een programma boekje dat naast startlijsten is voorzien van foto’s en artikelen. Meer informatie staat op www.tractorpullingdidam.nl en de Facebook pagina ‘Tractor pulling Didam’. Op de website zijn de tickets nu al te bestellen voor 16 euro.