Potgrondactie Liemerse mantelzorgers

DIDAM – Stichting Mantelzorgers de Liemers & omstreken (SMLO) houdt zaterdag 28 februari voor de achtste keer haar potgrondactie. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan activiteiten voor mensen met een beperking en hun familie.

potgrondactie“We houden jaarlijks zes activiteiten voor deze doelgroep’’, vertelt bestuurslid Peter Schaars, initiator van de potgrondactie. “Zo is er elk jaar een pony- en koetsendag, een familiedag en een brussendag, voor broers en zussen. Dat doen we uiteraard om onze doelgroep een leuke dag te bezorgen, maar ook om het netwerk rondom gehandicapten en hun familie uit te breiden. Mensen komen zo op een leuke manier in contact met elkaar en kunnen ervaring uitwisselen.”

Voor de actie zijn dit jaar 2500 zakken potgrond ingekocht, die zaterdag huis-aan-huis worden verkocht. Vanaf het terrein van Visser Tentenverhuur aan de Loilderhofweg 5 in Greffelkamp gaan zo’n 45 vrijwilligers aan de slag om de zakken op hun plek te krijgen. Schaars: “Altradi sponsort dit keer de lunch. Ook de scouting helpt mee. De opbrengst van de zakken die zij verkopen, gebruiken ze voor hun scoutinggroep Blauwe Vogels. Deze groep is er voor de gehandicapten.”

De potgrond kost 3,50 euro per zak. Drie zakken kosten een tientje en vijf zakken zestien euro. Bestellen kan bij Peter Schaars, (06) 13141780 of pschaars01@kpnmail.nl. Meer informatie staat op www.smlo.nl.