Pluim voor biljarter Martijn Egbers

BEEK/’s-HEERENBERG – Martijn Egbers, biljarter uit Beek, krijgt donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering ‘de Pluim van de burgemeester’ uitgereikt. Enkele maanden geleden werd de 31-jarige biljarter voor de zesde keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen libre op het groene laken in Zevenbergen.

Martijn Egbers heeft de Pluim in ontvangst genomen van burgemeester Peter de Baat.

Naast het librespel speelt Egbers met zijn eigen team EgbersBeek.nl in de Topteam Eredivisie. Egbers speelt hier Ankerkade 71/2 en het is hem al enkele keren gelukt om in één beurt de 150 caramboles te maken.

“De wedstrijden tijdens het Nederlands kampioenschap gaan over 300 caramboles”, legde Egbers de spelregels donderdagavond aan de gemeenterad en het college uit. “De kunst is om de ballen zo dicht mogelijk bij elkaar te leggen. In de halve finale lukte het me om de wedstrijd zo in twee beurten uit te spelen. Maar in de hele reeks heb ik ook een wedstrijd in één beurt uitgespeeld.”

Egbers speelt ook nog in de driebandencompetitie voor Biljart Centrum Arnhem (BCA) in de eerste divisie. In die spelsoort moet hij veertig caramboles maken.

Pluim
De Pluim van de burgemeester is voor inwoners van Montferland, die niet in aanmerking komen voor een gemeentelijke- of Koninklijke onderscheiding, maar wel extra waardering verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze een bijzondere prestatie hebben verricht. Met de Pluim van de burgemeester zet burgemeester Peter de Baat deze inwoners in het zonnetje.