Passieconcert Stabat Mater in kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – In kasteel Huis Bergh vindt op zondag 18 maart een bijzonder paasconcert plaats, Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd door Kamerata Stradivarius. Het concert begint om 16 uur.

‘Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing.’ Dat is de beginregel van het gedicht dat omstreeks 1300 geschreven werd ter ere van de Heilige Maria. Pergolesi kreeg de opdracht een nieuw Stabat Mater te componeren, ter vervanging van dat van Alessandro Scarlatti, dat jaarlijks op Goede Vrijdag in Napels werd uitgevoerd.

Het kamerorkest Kamerata Stradivarius is opgericht in 2010. Het orkest treedt op in een gevarieerde bezetting, afhankelijk van het repertoire. Violist Razvan Stoica heeft als concertmeester de artistieke leiding over het orkest. Daarnaast werkt het gezelschap geregeld met internationale gasten. Centraal in het programma van zondag 18 maart staat het beroemde Stabat Mater van Pergolesi. Ook wordt Bach Concerto 1052r & 1044 gespeeld.

De entreekaarten kosten 20 euro per persoon en zijn te verkrijgen via www.montferlandcultuurfonds.nl, telefonisch via 0314-674114 of bij ’t Koffiehuus in ‘s-Heerenberg.