Parcoursen en programma NK Montferland bekendgemaakt

‘S-HEERENBERG – De organisatie van het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg heeft gisteren in kasteel Huis Bergh de parcoursen en het programma bekendgemaakt. De nationale titelstrijd vindt van 17 tot en met 25 juni plaats in de gemeente Montferland.

De wegwedstrijd wordt – in tegenstelling tot de afgelopen twee edities – voor alle categorieën op een vast parcours verreden van zestien kilometer. In het wegparcours zijn twee oplopende stroken opgenomen, ’t Peeske in Beek en de Muur van Zeddam. Start en finish zijn aan de Zeddamseweg in ‘s-Heerenberg. Tijdens de wegwedstrijd worden eveneens de kernen van Zeddam, Beek en Stokkum aangedaan.

Het tijdritparcours is iets uitgestrekter en doet ook Kilder en Loerbeek aan. Het kampioenschap opent op 17 en 18 juni met een weekeinde waarin de nieuwelingen, junioren (m/v) en de elite-zonder-contract in actie komen op het NK weg. Ook is er dan een wedstrijd voor renners met een beperking (Para-cycling).

Tijdrit
Op woensdag 21 juni is het de beurt aan de tijdrijders op parcoursen die in lengte variëren van 13 tot en met 50 kilometer. Bijzonder is dat de renners tijdens het tijdritkampioenschap voor junioren, beloften, vrouwen en beroepsrenners tijdens de wedstrijd op twee verschillende momenten in het parcours dezelfde straat gebruiken en elkaar dus in theorie kunnen kruisen. De wedstrijdjury van de KNWU verwacht geen problemen in deze ‘wisselzone’, die vergelijkbaar is met het schaatsen, maar bij het NK Tijdrijden betreft het een langere strook.

Op zaterdag 24 juni vertrekken de vrouwen en beloften voor hun kampioenschap op de weg, waarna de nationale titelstrijd op zondag 25 juni afgesloten wordt met het NK voor de beroepsrenners bij de mannen. Dit parcours heeft een lengte van 231 kilometer.

Ambassadeurs
Ook werd gisteren bekend gemaakt dat wielerprof Koen Bouwman uit Ulft (LottoNL-Jumbo), voormalig beroepsrenner Servais Knaven uit Lobith, nu ploegleider bij Sky en KNWU-bondscoach, en voormalig Nederlands kampioene Loes Gunnewijk uit Rekken als ambassadeur van het NK Wielrennen in Montferland gaan fungeren. Deze wielerenthousiastelingen worden ingezet bij verschillende side-events. Ook fungeren zij als klankbord voor de organisatie.

Wethouder Tanja Loeff-Hageman kijkt uit naar de titelstrijd in haar gemeente. “Wij verheugen ons op het feit dat het NK naar ons mooie Montferland komt, omdat dit bijdraagt aan onze inspanningen om onze gemeente nog meer op de kaart te zetten als de regio voor recreatie en toerisme.”

Meer informatie staat op www.nkmontferland.nl. Ook kunnen hier de parcoursen worden gedownload.