Ouderwetse thriller in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam vertoont donderdag 4 september The Two Faces of January. Een ouderwetse thriller gebaseerd op een roman van Patricia Highsmith.

The two Faces of January.

The two Faces of January.

Het stijlvolle Amerikaanse koppel Chester en Colette MacFarland (Viggo Mortensen en Kirsten Dunst) vertoeft in 1962 in Athene, waar ze tijdens een uitstapje naar de Akropolis de jonge Grieks sprekende Amerikaan Rydal (Oscar Isaac) tegenkomen. Hij werkt als gids en probeert tegelijkertijd toeristen op te lichten. Als het echtpaar hem voor een diner uitnodigt in hun exclusieve hotel, wordt hij ingezet om te helpen het lichaam van een schijnbaar bewusteloze man te verplaatsen. Rydal raakt hiermee ongewild verstrikt in het grimmige web van het duo en probeert hier uit te geraken. Maar dat wordt bemoeilijkt voor de liefde die hij voelt voor Colette. In deze spannende film groeien onderlinge spanningen doordat personages niet precies blijken te zijn wie ze lijken.

Maandag 8 september staat het Duitse drama Das Wochende op de rol. Deze film is gebaseerd op de roman ‘The Weekend’ van Bernhard Schlink. Niemand had verwacht dat de voormalige RAF-terrorist Jens Kessler (Sebastian Koch) vervroegd zou worden vrijgelaten. In de achttien jaar dat hij vastzat waren zijn familie, vrienden en oud-medestrijders allemaal op hun eigen manier verder gegaan met hun leven. Maar nu is Jens terug, en hij is nog net zo trots en onverstoorbaar als altijd.

Zijn eerste weekend als vrij man brengt hij door in een huis op het platteland, met zijn grote liefde Inga, haar man, Jens’ zus en een vroegere RAF-kameraad. Voor Inga, die ook de moeder is van Jens’ zoon, komen heden en verleden keihard met elkaar in botsing. Zij worstelt met allerlei verwarrende gevoelens en onverwerkte narigheid. En ook de anderen in het huis hebben het zwaar te verduren. Want Jens draait er niet omheen: hij moet en zal weten wie hem destijds aan de politie heeft verraden. De spanning is om te snijden. En de situatie wordt zelfs nog explosiever als Jens’ zoon Gregor opeens onverwacht voor de deur staat.

Beide films beginnen om 20 uur. De entree is 6 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie over deze films of het filmhuis staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.