Opening tweede Montferlandse Zomerschool

DIDAM – Wethouder Ruth Mijnen opent woensdag 18 juli in de bibliotheek in Didam de Montferlandse Zomerschool 2018. De opening vindt om 9 uur plaats.

De gemeente Montferland houdt dit jaar in samenwerking met Bibliotheek Montferland voor de tweede maal een zomerschool voor kinderen van statushouders in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Nieuw is dat de gemeente in samenwerking met welzijnsorganisatie Welcom op de woensdagochtenden activiteiten voor de ouders organiseert.

Ouders krijgen bijvoorbeeld fietsles en uitleg over verkeersregels. Ook staat een bezoek aan Azora op de agenda. Hier maken de ouders kennis met ouderenzorg en horen ze welke mogelijkheden er zijn om een opleiding te volgen en/of vrijwilliger te worden.

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar kunnen tegelijkertijd in de zomerperiode op een ontspannen manier oefenen met Nederlandse taal. Naast taallessen is er ook muziekles, een dansworkshop en een bezoek aan de brandweer.

De jongere kinderen kunnen vervolgens aansluiten bij de door Welcom georganiseerde sportdag op het terrein van voetbalvereniging DVC’26. De oudere kinderen nemen deel aan de sportdag, die is samen met buurgemeenten Oude IJsselstreek en Bocholt wordt gehouden. Kinderen maken zo kennis met diverse sporten.

De zomerschool duurt tot en met 9 augustus.