Op zoek naar jonge reptielen in Bergherbos

STOKKUM – Natuurmonumenten houdt zondag 6 september een wandeling met de boswachter, waarbij op zoek wordt gegaan naar jonge reptielen in het Bergherbos. De wandeling start om 14 uur op de parkeerplaats bij camping Brockhausen aan de Eltenseweg 20 in Stokkum.

Wandelaars gaan zondag 6 september samen met de boswachter op zoek naar jonge reptielen in het Bergherbos. Foto Natuurmonumenten/Paul Cools
Wandelaars gaan zondag 6 september samen met de boswachter op zoek naar jonge reptielen in het Bergherbos. Foto Natuurmonumenten/Paul Cools

De boswachter neemt de wandelaars mee naar de reptielencorridor, een speciale zone in het Bergherbos die eind 2007 speciaal voor hagedissen en slangen is aangelegd. Er worden plekken bezocht die normaal niet toegankelijk zijn.

De koudbloedige hagedissen en slangen moeten ’s ochtends eerst opwarmen voordat ze voedsel kunnen gaan zoeken. Ervaar en ontdek zelf de plekken waar hagedissen zich kunnen opwarmen. Maar ook waar ze verkoeling zoeken op zeer warme zomerse dagen, wat ze eten en waar ze hun voedsel vinden. De boswachter vertelt er graag meer over.

Deelname kost 6 euro voor leden van Natuurmonumenten en 9 euro voor niet-leden. Kinderen betalen respectievelijk 5 en 8 euro. Koffie, the of fris zijn inbegrepen. Alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld, kunnen deelnemen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch bij de ledenservice, 035-6559955. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.