Op de fiets naar Gabriëldag

DIDAM – In de Mariakerk in Didam wordt zondag 25 september de jaarlijkse Gabriëldag gehouden. Hiervoor worden alle parochianen van de Gabriëlparochie uitgenodigd om samen te vieren en elkaar te ontmoeten.

gabrieldag-2016Centraal staat de eucharistieviering om 10 uur in de Mariakerk, die muziekaal wordt opgeluisterd door het Gabriëlkoor, samengesteld uit koorleden vanuit allerlei kerkgemeenschappen binnen de parochie. Tijdens de viering is er een kindernevendienst.

“We hopen dat zoveel mogelijk parochianen de viering bijwonen”, zegt Augustine van Ree namens de werkgroep Gabriëldag. “Samen het geloof vieren, kan al beginnen door samen de weg naar de Mariakerk te volgen. Evenals de voorgaande drie jaren trekt er ook dit jaar een fietsend lint door de parochie op weg naar Didam.”

De parochianen die mee fietsen, vertrekken om 8 uur vanaf de kerk in ’s-Heerenberg, om 8.15 uur bij het kerkhof aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam, om 8.30 uur bij de kerk in Braamt, om 8.45 uur bij de kerk in Kilder, om 9 uur bij de kerk in Wehl, om 9.15 uur bij de kerk in Nieuw-Wehl en om 9.25 bij de Loilse kerk. Mensen die minder goed te been zijn en geen vervoer hebben, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de eigen geloofsgemeenschap.

“Na de viering is er een gezellig samenzijn in de tent naast de Mariakerk met koffie, thee en wat lekkers”, vertelt Van Ree. “Voor de kinderen zijn er spelletjes en wordt er geschminkt.” De Gabriëldag eindigt rond 14 uur.