Ook Rob Visser zegt Montferlandse politiek vaarwel

DIDAM/’s-HEERENBERG – Na Tanja Loeff keert ook wethouder Rob Visser de Montferlandse politiek na de gemeenteraadsverkiezingen de rug toe. De VVD’er vindt het na zestien jaar mooi geweest en ambieert geen vijfde termijn meer als wethouder. “Ik ben nu 53. Als ik nog een keer wat anders wil, moet ik het nu doen. Over vier jaar ben ik mogelijk te oud.”

Visser twijfelde lang of hij door wilde gaan of niet. Onlangs hakte hij echter de knoop door en tijdens de VVD-ledenvergadering van gisteravond maakte hij aan zijn achterban bekend te stoppen. “Dat sloeg in als een bom”, zegt Visser. “Het doet ook wel pijn. Het is een mooi vak, dat ik zestien jaar met plezier heb gedaan. Daarom heb ik ook een half jaar getwijfeld.”

Maar het wethouderschap heeft volgens Visser ook een zwarte keerzijde. “Je bent er dag en nacht mee bezig en het belast je ook privé. Zestien jaar is daarbij uitzonderlijk lang. Dan moet je een keer je knopen tellen. Nu heb ik nog genoeg energie om een keer wat anders te doen.”

Visser stelt zich ook niet meer beschikbaar voor de gemeenteraad en staat voor de komende verkiezingen daarom niet op de kandidatenlijst van de VVD Montferland. Martin Som lost hem hier af als lijsttrekker. Of de Didammer ook ambities heeft voor het wethouderschap is nog niet bekend.