Ontdekking Jimi Hendrix op doek Filmhuis Didam

DIDAM – Na de feestelijke seizoensopening draait Filmhuis Didam komende week weer twee films. Vrijdag 4 september is Good Kill te zien. Maandag 7 september wordt een film over de vroege jaren van de legendarische gitarist Jimi Hendrix getoond.

In Filmhuis Didam is volgende week maandag een film over Jimi Hendrix te zien.
In Filmhuis Didam is volgende week maandag een film over Jimi Hendrix te zien.

Good Kill is een spannend en hyperactueel drama over de morele dilemma’s van moderne oorlogsvoering. Tom Egan heeft een lange carrière achter zich als Air Force-piloot voor het Amerikaanse leger. Nu is hij drone-piloot en opereert hij vanuit een container in Las Vegas. Met een joystick in de hand, bestookt hij anonieme doelwitten in oorlogsgebieden.

Wanneer de redenen achter zijn opdrachten steeds vager worden, komt Tom in een moreel mijnenveld terecht. Als ook nog de CIA in het spel komt, met zijneigen belangen, begint Tom zich steeds meer een pion in een ziek spel te voelen. Niet alleen zijn professionele beweegredenen, maar ook de relatie met zijn vrouw Molly komt onder zware spanning te staan.

Jimi: All Is by My Side gaat over de vroege jaren (1966, 1967) van de legendarische gitarist. Als Jimi Hendrix in New York wordt ontdekt door model Linda Keith neemt zijn leven een betekenisvolle wending. Zij haalt hem uit de nachtclubs van New York waar hij optreedt als ‘Jimmy James and the Blue Flames’. Ze overtuigt hem naar Londen te gaan waar zij, als de vriendin van Keith Richards, in de muziekwereld belangrijke contacten heeft. Ook leent ze hem de gitaar van Keith Richards. Dit is het begin van zijn triomftocht als voorman van de ‘Jimi Hendrix Experience’.

Beide films beginnen om 20 uur. Kaarten kosten 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.