Ontbijten in St. Martinusmolen op Nationale Molendag

DIDAM – De St. Martinusmolen in Didam doet dit jaar weer mee aan Nationale Molendag. Op zaterdag 12 mei is het alleen mogelijk de molen te bezichtigen, zondag 13 mei zijn er diverse activiteiten. Zo is er van 10 tot 12 uur voor het eerst een ontbijt in de molen.

“Maar daarvoor moeten mensen zich wel aanmelden”, zegt vrijwilligster Suzanne Peelen. “Voor 5 euro per persoon kan iedereen mee eten en krijgen ze onder andere brood, een gekookt eitje, croissantje, krentenbrood en uiteraard beleg en wat te drinken.” Aanmelden voor het ontbijt kan tot 7 mei via het mailadres stmartinusmolen@chello.nl.

Daarnaast staan er van 10 tot 17 uur diverse kramen in en om de molen, waar onder andere jam, eigen meel van de molen, honing, producten van de buffelboerderij en molentjes voor de kinderen worden verkocht. Kok René Geurts bakt bovendien buffelhamburgers en er klinkt accordeonmuziek van Theo Wanders en Wim Kloppenburg. Ook is er een wijnproeverij van Wijnhuis Kraus.

Voor de kinderen zijn er eveneens verschillende activiteiten. “De kinderen mogen zelf meel maken en kunnen zich laten schminken”, vertelt Peelen. “IJs & More maakt speciaal voor de Martinusmolen ‘klap-van-de-molenwiek-ijs’, dat ze tussen 14 en 16 uur gratis weggeven. Verder zijn de molenaars aanwezig die rondleidingen geven in de molen.”

De ingang van de molen is aan de Molenhoek 17a. Meer informatie staat op de website www.martinusmolen.nl.