Olderwets carnaval met de Geinsköp in Diedeldam

DIDAM – Het carnaval van CV de Geinsköp gaat zondag 26 februari om 13 uur van start op het Geinplein bij Jan&Jan. Door de presentatoren Kiske & Prins Roy 2.0 wordt er op ludieke wijze commentaar gegeven tijdens de optocht in het centrum van Diedeldam.

V.l.n.r. Hoflakei Rinaldo van Londen, ‘opadant' Frans Reesing, Prins Roy Gieling, Adjudant Ellen Horsting en Hoflakei Jesse Philipsen. Foto Vera de Jong
V.l.n.r. Hoflakei Rinaldo van Londen, ‘opadant’ Frans Reesing, Prins Roy 2.0, Adjudant Ellen Horsting en Hoflakei Jesse Philipsen. Foto Vera de Jong

Onder genot van een drankje en muziek kunnen bezoekers op het overdekte en verwarmde Geinplein helemaal in de stemming te komen voor het carnaval. Na de optocht heet de Geinsköp de carnavalsvierders welkom in de zaal, waar het feest wordt voortgezet.

‘s Avonds opent de Geinsköp vanaf 20.30 uur de deuren van residentie Plok met DJ Maurice en zijn Apres-Ski Safari. Prins Roy 2.0 gaat voorop is het feest. Ook is de vraag wie dit jaar de Miss Geinsköp verkiezing wint.

De carnavalsmaandag start in het centrum van Diedeldam. Op Rozen Maondag is het olderwets frühshoppen bij Jan&Jan. De deuren gaan om 12 uur open en de entree is de hele dag gratis. Vanaf 14 uur staat toporkest Hike op het podium. Voor het avondeten hoeven de carnavalisten niet naar huis. Om 18 uur staat er bij Jan&Jan een stamppottenbuffet klaar.

De Dolle Dinsdag start om 13.30 bij de Plok met de formatie Hike in de grote zaal. In het café laat ‘Djames’ de carnavalsbeats klinken. Kaarten voor Dirty Sunday en Dolle Dinsdag zijn online te verkrijgen via www.geinskop.nl, bij Plok en Jan&Jan.