Noodkreet Stichting Avondvierdaagse Didam

DIDAM – De Stichting Avondvierdaagse Didam zoekt met spoed vijftien nieuwe vrijwilligers ter ondersteuning bij de organisatie van de avondvierdaagse in Didam en omliggende dorpen. Zonder deze hulp vindt er komend jaar geen 60ste editie van de Didamse avondvierdaagse plaats.

Foto pr

“Al 59 jaar organiseren vrijwilligers de Avondvierdaagse Didam”, zegt secretaris Ordwin Notten. “Door deze rijke historie zijn veel mensen bekend met het evenement of hebben er zelf één of meerdere keren aan deelgenomen. Jaarlijks doen er zo’n 1500 wandelaars en minder validen mee.”

Door de jaren heen heeft de organisatie altijd wel fluctuaties gehad in het aantal vrijwilligers, maar had zij voldoende mensen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. “Daar zijn zo’n 30 vrijwilligers, waarvan het merendeel verkeersregelaars, voor nodig”, vertelt Notten. Maar er zijn ook mensen nodig voor andere taken, zoals het uitdelen van traktaties, controleren van kaartjes, voorbereidende werkzaamheden als het uitzetten van de routes en sponsoring, en bestuursfuncties.

“Door diverse redenen, zoals leeftijd, lichamelijke gebreken en gezinsuitbreiding, zijn er na de laatste editie verschillende vrijwilligers gestopt, waardoor wij nu ver onder deze kritische grens zitten. Met het huidige aantal vrijwilligers kan de Avondvierdaagse Didam 2018 geen doorgang vinden.”

Vrijwilligers
De stichting zoekt daarom mensen die haar willen helpen om het evenement ook de komende jaren te kunnen organiseren. “Het is zonde als deze traditie verdwijnt”, vindt Notten. “Om de avondvierdaagse voort te kunnen zetten en de veiligheid van onze deelnemers te kunnen waarborgen, zijn wij op zoek naar vijftien nieuwe vrijwilligers. Anders houdt het evenement op te bestaan.”

Voor verder informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met de secretaris, contact@a4ddidam.nl. “Om alles in goede banen te kunnen leiden , vragen we mensen hun interesse uiterlijk eind oktober aan ons kenbaar te maken. Heeft uzelf met veel plezier aan de avondvierdaagse deelgenomen en gunt u dit ook uw (klein)kinderen of (minder)valide familie of kennissen? Meld u dan aan!”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.