Nieuwe sporthal Didamse Sportvereniging Relax

DIDAM – De Didamse Sportvereniging Relax heeft maandag haar nieuwe sportzaal en kantine in de Brede School Noord in Didam in gebruik genomen.

De nieuwe sporthal van DSV Relax werd maandag in gebruik genomen. Foto Henk Buiting
De nieuwe sporthal van DSV Relax werd maandag in gebruik genomen. Foto Henk Buiting

Relax is een omnivereniging waar naast het tafeltennis ook de sporten dynamictennis en koersbal worden beoefend. De ongeveer 130 leden konden zaterdagmiddag al een kijkje nemen in de sporthal met acht nieuwe tafeltennistafels, drie nieuwe dynamictennisnetten met ophangingselementen, twee wedstrijdvelden en drie trainingsvelden. Daarnaast kunnen de koersballers spelen op een iets verende sportvloer van de allerhoogste kwaliteit.

Interlands
Door de halhoogte van vijf meter is het mogelijk om in de nieuwe sportzaal van Relax interlands of andere hoogstaande officiële tafeltenniswedstrijden te spelen. Door een geluidloze afscheiding te laten zakken is het mogelijk om de zaal in twee delen op te splitsen, zodat ook de verschillende sporten afzonderlijk van elkaar kunnen worden gespeeld.

Ook de ruime en gezellige kantine met keuken voldoet aan de eisen van deze tijd. De kantinebeheerster, Hetty Boerstal, heeft aandacht gehad voor de verschillende doelgroepen van deze vereniging. Zo heeft ze naast de hoge, comfortabele stoelen ook bankstellen in de kantine geplaatst.

De zaal ligt pal naast sporthal De Muizenberg. Er wordt nog een aparte aanwijzingsroute met naambord geplaatst om duidelijk aan te geven waar de ingang van de sportlocatie is. De officiële opening vindt in augustus plaats.

Het bestuur van DSV Relax is trots op haar nieuwe onderkomen en hoopt dat deze plek ook weer een aantrekkingskracht heeft voor nieuwe leden. Meer informatie staat op de website www.dsv-relax.nl.