Nieuwe naam ‘Ludgerus’ onthuld

DIDAM – Het ‘Heto complex’, ook wel ‘Vrouwenvleugel’ genoemd, op de hoek van de Ludgerusstraat en de Kardinaal de Jonglaan in Didam heeft vrijdag 27 juni de nieuwe naam Ludgerus gekregen. Daarnaast heeft woningcorporatie Laris de wens van de bewoners voor een tweede bank vervuld.

Doortje Wienholts en Bart van Onna onthullen de nieuwe naam 'Ludgerus'.
Doortje Wienholts en Bart van Onna onthullen de nieuwe naam ‘Ludgerus’.

Vrijdagmorgen werd de nieuwe naam op de gevel van het appartementencomplex door Bart van Onna en Doortje Wienholts, de langste bewoner, onthuld. Bart van Onna, ooit onderhoudsman van de voormalige Ludgerusschool, had de letters die destijds op de school prijkten nog in zijn bezit. Voor deze nieuwe bestemming knapte hij ze op.

Het ‘Heto complex’ bestaat uit 25 seniorenwoningen en is in 1994 door Laris opgeleverd. “De naam komt van supermarkt ‘De Heto’, die op dezelfde locatie heeft gestaan”, vertelt Willeke Steringa-Van der Vorst van Laris. “De naam ‘Vrouwenvleugel’ verwijst naar het hoge aantal (alleenstaande) vrouwelijke bewoners.” De bewoners van wijk ‘de Kom’ hebben in een enquête afgelopen voorjaar voor de naam ‘de Ludgerus’ gekozen.

Het tweede bankje, aan de overkant van de weg, is op speciaal verzoek van de bewoners van de bovenste etage van het appartementencomplex geplaatst. “Wij hebben allemaal een tuintje waar we in kunnen gaan zitten”, zegt één van de bewoonsters van de begane grond, die met haar drie buren het initiatief voor het extra bankje nam. “Laris heeft het bankje onder de boom geplaatst, zodat de mensen nu kunnen kiezen of ze in de schaduw of in de zon willen zetten.”