Nieuwe marimba Volharding Beek ingewijd op Winterdrums festival

BEEK – De percussiegroep van Volharding Beek is volop bezig met de voorbereidingen voor haar optreden op het slagwerkfestival Winterdrums. Op zondag 28 januari brengt de groep slagwerkers onder leiding van Peter Wolterinck voor het eerst de warme klanken van haar nieuwe marimba aan het publiek ten gehore.

Percussiegroep met de Marimba. Rij achter v.l.n.r. Chris Keuben, Koen Hermsen, Bart Menting, Peter Wolterinck, Niels Balduk. Rij voor v.l.n.r. Mario Jansen, Sil Jansen, Marian Braam, Jeffrey Duis, Mats ten Vaarwerk, Chiel Jansen. Foto Sil Jansen

Dankzij de vele donateurs van Volharding Beek en met medewerking van het Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjerfonds) heeft de percussiegroep van Volharding de beschikking gekregen over een 5-octaafs marimba waarop diepe, warme klanken geproduceerd kunnen worden.

“Wij zijn enorm trots op dit instrument”, laat de muziekvereniging in een reactie weten. “Besef dat je ook een leuke auto kunt kopen voor dat geld. Dat zoiets mogelijk is in Beek en Loerbeek toont maar weer eens aan dat de inwoners onze vereniging een warm hart toedragen.”

De nieuwe marimba is voor het eerst te horen tijdens het Winterdrums festival in theater de Storm in Winterswijk. Het festival begint zondag om 12 uur.  Percussiegroep Volharding staat om 15.40 uur geprogrammeerd.