Nieuwe jassen voor jubilerende vriendengroep Heideboys

NIEUW-DIJK – Vriendengroep Heideboys uit Nieuw-Dijk bestaat in 2015 dertig jaar. Dit jubileum werd zaterdag 14 februari met de hele aanhang gevierd bij de dertigste carnavalswagen. Daarbij kregen de ‘boys’ van een aantal sponsoren een jas met de naam van de groep cadeau.

De 'boys' tonen hun nieuwe jassen.
De ‘boys’ tonen hun nieuwe jassen.

De officiële oprichtingsdatum van de groep is 9 mei 1985. Daarvoor bouwden de jongens echter al een carnavalswagen onder de naam ‘Filiomioos’. “Onze groep is vanuit het Nieuw-Dijkse jeugdwerk ontstaan”, vertelt Ronnie Derksen. “In de vijfde en zesde klas van de lagere school werden we een vriendengroep en die is altijd blijven bestaan. Met die groep bouwen we nu nog steeds een carnavalswagen, vieren we schuttersfeest met een eigen boog en houden we regelmatig een Heideboys dag.”

De naam Heideboys ontstond bij Alfred Nibbeling, die aan de Pakopseweg op de zogenaamde hei woonde. “We begonnen met veertien jongens”, weet Derksen nog. “Daar kwamen later de vrouwen en kinderen bij. In de loop der jaren is er wel wat verloop geweest, maar de harde kern is er nog altijd bij.”

De dag voor het carnaval is er altijd een gezellig samenzijn met de groep, de aanhang en de kinderen bij de nieuw gebouwde carnavalswagen. Hier boden de sponsoren Bouwcare Geveltechniek, Profrema, KAB, Koster schilderwerken, Loonbedrijf A. Derksen en Doeties de heren zaterdag de jassen aan.