Nieuwe Dò-In Run voorjaarscursus van start

BEEK/NIEUW-DIJK – Bij Uitspanning ’t Peeske in Beek start zondag 19 maart weer de Dò-In Run voorjaarscursus. Tijdens de cursus wordt hardlopen gecombineerd met yoga-elementen.

Do-In RunDe cursus telt acht lessen op zondagen, waarbij wordt gewerkt met verschillende thema’s en digitaal huiswerk. Eén thema is de loopanalyse met videocamera om de looptechniek onder de loep te nemen. Op deze manier ontvangen de deelnemers gerichte en essentiële feedback in een persoonlijk adviesrapport.

De cursus is zowel voor ervaren lopers, die aan hun techniek willen schaven, als beginners. Er wordt onderscheid gemaakt in niveau. Het beginnersniveau is zeer toegankelijk. De ervaring leert dat deelnemers zonder conditie tot prima prestaties komen. Tijdens het yogagedeelte zorgen rompstabiliteitsoefeningen ervoor dat de lopers lichamelijk sterker wordt in het krachtcentrum, waardoor de kans op blessures aanzienlijk kleiner is en je krachtiger kunt hardlopen.

De trainingen vinden plaats op acht zondagen van 9.30 tot 11 uur. Naast hardloopschoenen en sportkleding is het aan te raden een bidon water, droge kleding en een yogamatje mee te nemen. Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website www.doinrun.nl.