Nieuwe bezoekdienst bij levensvragen

DIDAM – GGNet Preventie start in samenwerking met Welcom en Caleidoz een nieuwe bezoekdienst bij levensvragen.

welcom_MIDDENDe bezoekdienst biedt 55-plussers met levensvragen een gesprekspartner. Dit is een geschoolde vrijwilliger (55+). Levensvragen hebben betrekking op datgene wat mensen bezighoudt in het leven, zoals verlies van kwaliteit van het leven en het terug willen kijken op het leven. Als mensen onvoldoende mogelijkheden ervaren om over hun levensvragen te praten, dan kunnen ze erover blijven piekeren. Dit kan leiden tot slaapproblemen en/of somberheid. Wil je met dergelijke vragen niet naar hulpverlener dan is er binnenkort de bezoekdienst bij levensvragen.

Om potentiële vrijwilligers en mensen met levensvragen te kunnen bereiken, houden de initiatiefnemers informatiebijeenkomsten voor verwijzers, zowel vrijwilligers als professionals. Geïnteresseerden die werken in de gemeente Montferland worden op donderdag 3 juli uitgenodigd bij Welcom in het Albertusgebouw in Didam.

Voor meer informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met Debby Keurntjes, Preventiefunctionaris GGNet. Zij is bereikbaar via (088) 933 4495 of per mail d.keurntjes@ggnet.nl. In augustus en september vinden er bijeenkomsten plaats voor de doelgroep zelf.