Nieuwbouwplan op locatie oude Antoniusschool

NIEUW-DIJK – De gemeente Montferland wil de locatie van de voormalige Antoniusschool in Nieuw-Dijk invullen als woongebied. Het idee is om hier maximaal negen woningen te bouwen in een klein wijkje. Omdat het plein als ruimte voor gemeenschapsactiviteiten van groot belang is voor het dorp wil de gemeente de bebouwing overwegend hierop richten.

Het stedenbouwkundig plan bestaat uit zeven rijwoningen en twee aaneengesloten woningen. In de planvorming is uitgegaan van de bestaande bebouwing in de omgeving. Om die reden is de maximaal toegestane goot- en bouwhoogte van de woningen zes en tien meter.

De stedenbouwkundige opzet van de woningen is in samenspraak met werkgroep ‘Plan voor Nieuw-Dijk’ tot stand gekomen. De Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk legde haar ideeën voor de toekomst in juni al voor aan de inwoners van het dorp. Tijdens een informatieavond zijn voorzitter Jeroen Rosendahl destijds: “We hebben het plan inmiddels voorgelegd aan de buurt. En die is enthousiast en positief gestemd. We hopen dan ook dat er niet veel zienswijzen tegen het plan binnenkomen en dat er voor het einde van het jaar kan worden begonnen met de bouw.”

De ontwikkeling van de woningbouwlocatie is nog wel in strijd met het huidige bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan moet de bouw van negen woningen aan de Pontilaan in Nieuw-Dijk mogelijk maken. Dit plan wordt na instemming gepubliceerd en gedurende een periode van zes voor iedereen ter inzage gelegd.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.