Nieuw parcours en programma 20-jarige Vink Baggerloop

DIDAM – De Vink Baggerloop bestaat in 2017 twintig jaar. Dit viert de organiserende activiteitencommissie van triatlonvereniging Triathliem met een sportief feestje en een vernieuwd en attractief parcours en programma.

baggerloop posterHet parcours bestaat dit jaar uit een zuidelijke en noordelijke lus, die beiden beginnen en eindigen bij Westernboerderij de Baerle. De zuidelijke lus bevat de dubbele sloot, de Baggerloop-klassieker. De noordelijke lus is een zeer afwisselende route die gaat langs slootkanten, door het bos en onderweg een aantal leuke verrassingen voor de deelnemers heeft.

Jeugdlopen
Om 10 uur wordt er afgetrapt met de jeugdloop. De jeugd tot en met 10 jaar loopt alleen de zuidelijke lus van ongeveer 1,5 kilometer. De jeugd tot en met 16 jaar start ook om 10 uur en loopt eerst de zuidelijke en vervolgens de noordelijke lus. Dit is in het totaal zo’n drie kilometer. Voor de finish krijgen de deelnemers als beloning een RenneVoorDuchenne-bandje. Ook dit jaar mogen de ouders met hun kinderen meelopen in de ouder- en kindloop.

Vink BaggerloopXL
Het tweede onderdeel, de Vink BaggerloopXL, begint om 10.45 uur. De Vink BaggerloopXL gaat over vier rondes van 3,5 kilometer. Iedere ronde bestaat uit de zuidelijke lus met de dubbele sloot en een iets langere noordelijke lus. De noordelijke lus van de Vink Baggerloop loopt parallel, maar gescheiden aan het parcours van de jeugd. Voor de finish krijgen de deelnemers bij elke doorkomst als beloning een RenneVoorDuchenne-bandje. Na een uur klinkt de bel en mag er niet meer aan een nieuwe ronde worden begonnen.

Fun-Run
Het derde en laatste onderdeel is de recreatieve RenneVoorDuchenne Fun-Run. Deze start om 10.46 uur. Iedere ronde bestaat uit de zuidelijke lus met de dubbele sloot en de noordelijke lus. Er worden dus rondes van drie kilometer gelopen met per ronde twee doorkomsten bij de Baerle.

Er zijn geen prijzen te winnen, maar de deelnemers krijgen bij elke doorkomst als beloning een RenneVoorDuchenne-bandje. Het aantal rondes is vrij te kiezen, maar om 11.45 uur klinkt de bel en mag er niet meer aan een nieuwe ronde worden begonnen. Dit jaar mogen voor het eerst  ook kinderen met hun ouders meelopen in de RenneVoorDuchenne Fun-Run.

Naast de RenneVoorDuchenne-bandjes is er voor alle deelnemers bij de finish een gratis warm bad en een kop warme soep. Inschrijven kan nog op www.baggerloop.nl.

Parcours en programma.

Parcours en programma.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.