Nieuw carnavalsprogramma CV De 11jes

NIEUW-DIJK – Het carnaval voor CV De 11jes begint vrijdag met een rondgang met de kinderen van de Antoniusschool. Prins Arjan 1e en Jeugdprins Nick 1e brengen die dag een bezoek aan de school. Vrijdagavond neemt Jeugdprins Nick 1e met zijn gevolg in het gemeentehuis de sleutel van het 11jesdarp in ontvangst en leest hij de proclamatie voor.

DE11JES_LOGOtwitterOp zaterdag houden veel carnavalsgroepen een eigen receptie oftewel ‘Kiekdag’. Zaterdagavond organiseert NARVE het kroegencarnaval bij Tante Dies, een gekostumeerd feest waarbij ook de uitreiking plaatsvindt van de medaille voor de Meest Verdienstelijke Nieuw-Dijker.

Deelnemers aan de optocht worden zondagmorgen alweer om 10.15 uur verwacht op de parkeerplaats bij Boszicht. Om 11 uur begint de jurering en om 11.49 uur vertrekt de optocht door de straten van Nieuw-Dijk richting Didam. Vanaf 13.30 uur trekken De 11jes in ‘De mooiste optocht van de regio’ vanuit de Lupinestraat in Didam samen met de Vrolijke Drammers door het dorp.

Gekostumeerd bal
Op zondag 26, maandag 27 en dinsdag 28 februari houdt CV De 11jes drie keer een gekostumeerd bal bij residentie Boszicht. Dit jaar worden alle avonden anders ingevuld. Zondag is Qmusic The Party in de zaal, inclusief het foute uur. Maandagavond speelt de Q-base band, dinsdag draait Djames en vindt de prijsuitreiking plaats. De eerste twee avonden begint het feest om 20.30 uur en eindigt het om 00.30 uur, dinsdag starten De 11jes een uur eerder, maar is het feest ook een half uur vroeger afgelopen. De prijsuitreiking is om ongeveer 19.44 uur.

Leden vanuit het lidmaatschap kunnen alle avonden gratis naar binnen. Losse kaarten kosten 10 euro per avond. De minimale leeftijd is 15 jaar (legitimatie verplicht). Speciaal voor de jeugd van 15 tot en met 17 jaar is er op zondag een passe-partoutkaart voor drie avonden te koop voor 25 euro.

Verrassingstocht
Zoals ieder jaar houdt de prins op maandag tijdens het carnaval een verrassingstocht. Een gezellig dagje uit met de vereniging, leden en carnavalsvierders naar een nog onbekende bestemming. Carnavalisten die zin hebben om met prins Arjan en zijn adjudanten mee te gaan, kunnen zich opgeven bij de prins.

Kindercarnaval
Op dinsdag 28 februari worden alle kinderen vanaf 11.11 uur bij Boszicht ontvangen door Prins Nick 1e en zijn gevolg. Op deze middag vindt de prijsuitreiking plaats van de jeugdoptocht en de categorie Volwassenen voor Jeugd. Er is muziek van DJ Patrick, er zijn diverse activiteiten en kinderen kunnen hun kleurplaat inleveren. De entree is 3 euro, inclusief één consumptiebon voor frites en 1 consumptie en iets te drinken.