Nederlandse week in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait deze week drie Nederlandse films. Vanavond is om 20 uur Het Leven is Vurrukkelluk te zien. Maandag wordt om 20 uur het waargebeurde verhaal Bankier van het Verzet getoond. En woensdag 16 mei staat twee keer de familiefilm Pieter Konijn op de rol.

De animatiefilm Pieter Konijn is woensdag 16 mei twee keer te zien.

Het Leven is Vurrukkulluk, der verfilming van het boek van Remco Campert, is een film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we drie liefdesverhalen in het Vondelpark in Amsterdam.

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van een grote Nederlandse verzetsheld. Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.

Op woensdag 16 mei draait om 13.30 uur en om 15.30 uur Pieter Konijn, een stoere animatiefilm voor de hele familie. Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de films open.