Muzikale avond voor buurt De Ziep smaakt naar meer

DIDAM – De Ziep, school voor voortgezet speciaal onderwijs, heeft samen met het wijkplatform De Ziep en Welcom op woensdag 18 april een muzikale avond georganiseerd voor ouderen uit de wijk.
De opkomst was overweldigend, ruim 130 mensen uit de buurt gaven gehoor aan de uitnodiging.

“Dit betekent dat de buurt behoefte heeft aan dit soort gezellige bijeenkomsten”, zegt Arnold van Kevelaar van Wijkplatform De Ziep. “Een aantal mensen van het Wijkplatform heeft in de buurt geflyerd en bij mensen aangebeld. Dat heeft gewerkt, we kregen veel enthousiaste reacties. De Muziekgroep ‘Stilli Wald’ speelde tot groot plezier van de gasten, veel bekende nummers van vroeger.”

“We hadden twee doelen”, zegt Mark Klomp, kok bij De Ziep. “Aan de ene kant is het fijn dat de ouderen uit de wijk elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek raken. En ons tweede doel was op die avond laten zien wat onze leerlingen allemaal kunnen. Maatschappelijke betrokkenheid, over en weer. We hebben elkaar nodig. Het was een mooi oefenmoment voor de leerlingen voor het uitserveren en bedienen van onze gasten.”

Complimenten
De leerlingen kregen dan ook veel complimenten over de kwaliteit van de zelfgemaakte hapjes en de wijze van uitserveren. Monique Alofs, onderwijsondersteuner van De Ziep: “We waren al een paar weken bezig met de voorbereidingen. Het was een superleuke en sfeervolle avond.”

Mede dankzij Kampioensbakker Paul Berntsen, Haccou voor de flyers, bloemist Le PaLi, Gademann Vervoer en Stichting Jeugdfonds Gehandicaptenzorg De Liemers. Met hun donaties en ondersteuning voor het burenproject kunnen de leerlingen van De Ziep in de praktijk laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.

En dat is heel veel! Klomp en van Kevelaar: “We hebben al wat ideeën voor een mogelijke tweede bijeenkomst in september of oktober. De avond was fantastisch, een geweldig succes. Dit smaakt naar meer.”