Muziekvereniging St. Jan Kilder in tropische sferen

KILDER – Muziekvereniging St. Jan Kilder houdt op zaterdag 1 juli haar jaarlijkse zomerconcert. Het LEGO-orkest onder leiding van Dyon Jansen, de malletband onder leiding van Wilfred Elshof en het harmonieorkest onder leiding van Jan Nellestijn laten van zich horen.

Bij goed weer wordt het parkeerterrein bij het Kelrehuus en Sportpark de Tol omgebouwd tot een concertlocatie met een heuse Afrikaanse barbecue. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in de theaterzaal van het Kelrehuus. Het concert begint om 18.30 uur en rond 20.15 uur spelen het LEGO-orkest, de malletband en de harmonie gezamenlijk ‘African Symphony’ als toegift. Daarna toasten de muzikanten van St. Jan met het publiek op het afgelopen muziekjaar.

Joepiebloazers
Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Joepiebloazers, is een stuk gecomponeerd door dirigent Jan Nellestijn in opdracht van Joepiebloazer van het eerste uur, trompettist en oud-voorzitter Marcel Berendsen en zijn vrouw Wilma. In dit stuk komen ‘Kilderse’ elementen naar voren. Denk bijvoorbeeld aan het Kilders Volkslied (Ik Vroag Mien Af..), Mientje en het Dolbotterlied.

Een ander werk dat wordt uitgevoerd is ‘El Camino Real’. Dit is één van de bekendste werken van Alfred Reed voor harmonieorkesten en heeft de titel ‘an Latin Fantasy’. Opzwepende ritmes worden afgewisseld met zwoele klanken en lyrische melodieën. Verder staan onder andere ‘Riverdance’, ‘God’s Country’ en ‘Hoch Heidecksburg’ op het programma.

Malletband
Ook de malletband komt met een verrassend repertoire met veel Latijns-Amerikaanse invloeden. Zo worden de nummers ‘Oye Mi Canto’, ‘Late In The Evening’, ‘El Mismo Sol’ en ‘Sofia’ te gehore gebracht. Ed Sheeran’s megahit ‘Shape of You’ en ‘Music’ van John Miles maken het programma compleet.

Het publiek wordt gevraagd om de donateurskaart van dit jaar mee te nemen, want op vertoon van deze kaart worden lootjes uitgedeeld waarmee diverse prijzen zijn te winnen. Ook is er gelegenheid om nog donateurskaarten te kopen van St. Jan.