Muziekvereniging D.E.S. gaat op Franse toer

NIEUW-DIJK – Al weken klinken er op maandagavond Franse melodieën in zaal Steak’m in Nieuw-Dijk. Muziekvereniging D.E.S. repeteert hier voor het najaarsconcert op zaterdag 27 oktober. Het thema van het concert is ‘Frankrijk’.

Denny Gies overlegt met de muzikanten over de opzet van de afterparty. De fiets op de foto is onderdeel van de Franse aankleding van de zaal.

Het programma voor deze avond bestaat uit Franse popliedjes, filmmuziek en klassieke stukken en varieert van het luchtige ‘Common ça va’ tot het klassieke ‘An American in Paris’ van Gerschwin. De toneelgroep van de KVG uit Nieuw-Dijk verzorgt de presentatie.

Sinds het voorjaar staat fanfare D.E.S. onder leiding van Jilt Jansma. De slagwerkgroep heeft vanaf de oprichting in 2011 Edwin Rosmulder als dirigent. Beide orkesten vullen een deel van het concert in. Ook spelen ze gezamenlijk het nummer Carnaval de Paris. In deze herkenningsmelodie van het WK voetbal van 1998 in Frankrijk gaan alle registers van het slagwerk open.

De organisatie van het concert is in handen van Eric Boerstal, Denny Gies, Thea van Houten en Koen Raben. “In de zaal komt een groot scherm waarop beelden van Frankrijk worden vertoond”, vertelt Eric Boerstal. “En bij het nummer Sous le ciel de Paris speelt accordeonist Harry IJsveld mee om de typische Franse sfeer te creëren.” Daarbij krijgen de bezoekers Franse hapjes geserveerd. “Het wordt echt heel mooi”, zegt Thea van Houten.

Het concert begint om 19.30 uur. De entree is 5 euro, inclusief Franse hapjes.