Muziekstuk 7 Berghse Dansen in première

‘s-HEERENBERG – In de kasteeltuin van Huis Bergh gaat zondag 2 juli om 14.30 uur de ‘7 Berghse Dansen’ in première. De Engelse componist Nicholas Casswell heeft op verzoek van Stichting Montferland Cultuurfonds een muziekstuk geschreven over de roemrijke cultuurhistorie van Bergh en omgeving.

Het stuk gaat over zeven regionale thema’s: Kasteel Huis Bergh, ‘heks’ Mechteld ten Ham, smokkelaars, schutterijen, boeren, De Graafschap en carnaval. Een speciaal voor deze uitvoering samengesteld Montferlands project harmonieorkest onder leiding van Robert Wijnands brengt de ‘7 Berghse Dansen’ ten gehore.

“Van alle Montferlandse harmonieën zijn er mensen vertegenwoordigd”, zegt Niels Weijers namens de Stichting Montferland Cultuurfonds. “Dirigent Robert Wijnands heeft samen met de dirigenten van de lokale harmonieën een selectie gemaakt van muzikanten voor deze gelegenheid.” Na afloop van de uitvoering wordt het muziekstuk beschikbaar gesteld aan alle Montferlandse harmonieën.

De entreekaarten voor het concert kosten tien euro per persoon en zijn te verkrijgen via www.montferlandcultuurfonds.nl, telefonisch via 0314-674114 of aan de deur op de dag van het concert. Bezoekers van het concert ontvangen na afloop de CD ‘7 Berghse Dansen’.