Montferlandse brandweervrijwilligers onderscheiden

BEEK – Voor de brandweerposten uit de gemeente Montferland vond zondag 8 oktober de jaarlijkse brandweermiddag plaats. Tijdens deze middag kregen vijf vrijwilligers een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Peter de Baat. Ook zijn vijf jubilarissen van de brandweerposten Bergh en Didam gehuldigd en is er van vijf vrijwilligers afscheid genomen.

V.l.n.r. Martin Jansen (postcommandant Bergh), Bert Egging, Benno Ruikes, Gert-Jan Peters, burgemeester Peter de Baat, John Giezenaar, Jan te Koppele, Alfred Gies, Gerjan Hondorp (teamleider IB/Achterhoek), Gerald Bolder en Sander Putman (postcommandant Didam). Foto Paul Harmelink

“Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Montferland”, zei Gerjan Hondorp, teamleider Incidentbestrijding Achterhoek, in zijn openingswoord. “De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente Montferland.”

Vijf vrijwilligers, Benno Ruikes en John Giezenaar van post Bergh en Jan te Koppele, Bert Egging en Alfred Gies van post Didam, ontvingen uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvangen zij vanwege hun vele werk bij de vrijwillige brandweer.

Jubilarissen
Vijf jubilarissen kregen een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland: Gert-Jan Peters voor zijn 20-jarig jubileum, Wim Strijbosch voor zijn 25-jarig jubileum, Gerald Bolder en Jan te Koppele, beiden 30 jaar brandweervrijwilliger, en John Giezenaar voor zijn 35-jarig jubileum. Verder werd er afscheid genomen van Benno Ruikes (na ruim 28 jaar), Jan te Koppele, Bert Egging (na 31 jaar), Alfred Gies (na 34 jaar) en John Giezenaar.