Met korting naar Filmhuis Didam op alfabetiseringsdag

DIDAM – In het kader van de Wereldalfabetiseringsdag vertoont Filmhuis Didam op vrijdag 8 september de film La Tête En Friche met een eenmalige korting van 2 euro op de entreeprijs. De film vertelt over Germain, een analfabete man en Marguerite, een gepensioneerde belezen dame.

La Tête En Friche.

Tussen hen groeit een warme vriendschap, die het leven van Germain voorgoed verandert. Met mooie rollen van Gérard Depardieu (Germain) en Gisèle Casadesus (Marguerite), een 95-jarige actrice die nog even actief acteert als op haar dertigste, is het een fantasierijke film vol met levenswijsheid. De voorstelling begint om 20 uur.

Maandag 11 september om 20 uur en dinsdagmiddag 12 september om 14 uur draait de film Sage Femme. Claire (Catherine Frot) wijdt haar leven als vroedvrouw aan anderen. Naast de onzekerheid over haar werk wordt haar leven nog meer overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader.

De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de films open. Een kaartje kost 7 euro. Voor meer informatie en reserveringen kan de website www.filmhuisdidam.nl worden geraadpleegd.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.