Meryl Streep speelt rockster Ricki in vrijdagavondfilm Filmhuis Didam

DIDAM – De komische en verrassende muziekfilm Ricki and the flash, met Meryl Streep en Kevin Kline in de hoofdrollen, draait vanavond in Filmhuis Didam. Maandag 9 november is Mia Madre te zien. Beide films beginnen om 20 uur.

Meryl Streep in Ricki and the flash.
Meryl Streep in Ricki and the flash.

In Ricki and the Flash zien we Meryl Streep in een verrassend nieuwe rol. Ze speelt een wannabe rockster Ricki, een vrouw van middelbare leeftijd die haar gezin in de steek laat in ruil voor een leven als muzikant. In deze originele en energieke film keert Ricki terug naar huis om de relatie met haar familie te verbeteren. Niet gemakkelijk als blijkt dat haar zoon homo is en haar dochter (gespeeld door Meryls’ dochter Gummer) zelfmoordneigingen heeft. De film is geregisseerd door Oscarwinnaar Jonathan Demme en naar een scenario van Diablo Cody (Juno).

In Mia Madre krijgt de drukbezette Margherita te horen dat haar moeder ernstig ziek is. Ze zoekt de balans tussen privé en werk, maar slaagt hier maar met moeite in. Het wordt haar ook niet makkelijk gemaakt met een moeilijke ex-man, een blaaskaak van een collega, een opgroeiende dochter en een moeizame nieuwe relatie. Haar broer helpt haar gelukkig om de feiten onder ogen te zien. In haar uiteindelijke keuze voor haar moeder blijkt dat verdriet ook heel mooi kan zijn. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

Kaarten voor de films kosten 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Op www.filmhuisdidam.nl staat meer informatie.