Meimaand filmmaand bij Filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – De meimaand is filmmaand bij Filmhuis Barghse Huus. Naast de vertrouwde dinsdag filmavond worden er tussen 1 en 31 mei ook films vertoond op de woensdagavond en vrijdagochtend.

The Greatest Showman.

De eerste week gaat van start met de spannende Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet op dinsdag 1 en woensdag 2 mei. Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer Gijs van Hall bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.

Donderdag 3 mei draait de familiefilm Ted & het Geheim van Koning Midas. Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert. Samen met zijn vriendjes Belzoni en Bieber begint Ted aan een reis rond de wereld om haar te redden.

Vrijdagochtend 4 mei is het muzikale spektakel van The Greatest Showman te zien, over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden. De film is geïnspireerd door de ambitie en fantasie van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

Kaarten zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl, daar is ook de unieke actie voor de Meimaand = Filmmaand te vinden.