Mees Kees op de planken in Filmhuis Didam

DIDAM – In Filmhuis Didam is woensdag 18 februari om 13.30 en 16 uur de familiefilm (6+) Mees Kees op de planken te zien.

mees_kees_op_de_planken_43008805_st_1_s-high (640x360)De klas van Mees Kees mag een toneelstuk maken. Iedereen heeft er zin in, totdat de kinderen er achter komen dat het stuk dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) heeft uitgekozen verschrikkelijk saai is. Het moet bovendien worden opgevoerd in het zaaltje van het nabijgelegen bejaardenhuis; best een enge plek om rond te lopen.

Mees Kees probeert het een en ander op te lossen en geeft het stuk een eigen draai, zoals alleen Mees Kees dat kan. Net als alles op rolletjes loopt, vertelt Dreus dat de juf terugkomt van zwangerschapsverlof. Mees Kees moet dus plaats maken. De hele klas is in rep en roer. Ze vinden het maar stom dat Mees Kees weggaat. Mees Kees vindt het zelf ook ellendig, maar hij kan er niets aan doen. Hij is immers een stagiair en de juf is een echte juf. Hij moet naar de kleuters waar Mees Kees volgens de regels van Dreus een half jaar stage moet lopen. Zou alles uiteindelijk toch nog goed komen?

Een kaartje voor de film kost 4 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.