Meepraten over natuur in Montferland

BEEK – Natuurmonumenten zoekt mensen die in een permanente contactgroep mee willen praten over de natuur in de Natuurmonumentengebieden in Montferland. Belangstellenden kunnen zich tot 3 oktober aanmelden.

Foto Ad van Roosendaal

Foto Ad van Roosendaal

Een Permanente contactgroep (PCG) bestaat uit zo’n 12 omwonenden, leden en niet-leden van Natuurmonumenten, die zich betrokken voelen bij de natuurgebieden. Zij geven medewerkers van Natuurmonumenten gevraagd en ongevraagd advies en voeden hen met informatie uit de samenleving.  De beheerder van Natuurmonumenten maakt deel uit van deze groep.

Om deel te nemen aan deze groep is vakkennis niet vereist, liefde voor de natuur wel. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld beheervisies van natuurterreinen, bestemming van gebouwen, terreinverwervingen, (her-)inrichting van terreinen, bezoekers en grote grazers, gastheerschap en gedragscode en wildbeheer. Onderwerpen kunnen door alle leden worden ingebracht.  Een contactgroep komt vier keer per jaar bijeen, vaak inclusief een werkbezoek in het veld. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar dcgelderland@natuurmonumenten.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.