Meefietsen met Marianne Vos in Prominententoer Montferland

DIDAM – Marianne Vos rijdt zaterdag 23 juni mee in de Prominententoer Montferland. Ze doet samen met haar team WaowDeals Pro Cycling mee aan de toertocht, die vorig jaar voor het eerst werd gehouden als side event van het NK Wielrennen in de gemeente Montferland.

Andere prominenten die aan de start verschijnen, zijn onder andere Michael Boogerd, Puck Moonen, Kenny Hummels, Gert Jakobs, Pauliena Rooijakkers en Inge van der Heijden. “Vorig jaar was het evenement, ondanks de korte voorbereidingstijd van vijf weken, een succes”, zegt projectcoördinator Richard Tijsseling. Tijsseling is bestuurslid bij Tourclub De Liemers, die het evenement samen met de gemeente Montferland organiseert.

Marianne Vos. Foto WaowDelas Pro Cycling

“We willen dat succes graag een vervolg geven met deze tweede editie. Het doel is om Montferland met dit soort evenementen nog meer op de kaart te zetten als fietsgemeente. Maar we willen hiermee ook de breedtesport promoten. Iedereen kan zich inschrijven en zo een keer meefietsen met een aantal van de beste (oud)-profwielrenners van Nederland.”

De toertocht gaat door heel Montferland. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de afstanden 75 of 105 kilometer en kiezen uit een gemiddelde snelheid van 26, 28 of 30+ kilometer per uur. “Iedereen kan op zijn eigen niveau fietsen”, vertelt Tijsseling. “In iedere groep rijdt een wegkapitein van TC De Liemers mee en een prominent, die de deelnemers onderweg tips en trics geeft.”

Als deze afstanden en snelheden nog te hoog gegrepen zijn, is het ook mogelijk om je in te schrijven voor een spinningclinic van 30 minuten. Deze clinics worden gegeven door sportcentrum AeroFitt en vinden plaats bij Partycentrum Plok. Hier gaat de toertocht ook van start en keren de wielrenners weer terug voor een pastamaaltijd en de Wielertafel. Onderweg is er een verzorgingspost op kasteel Huis Bergh.

Tijsseling: “Het is een kleinschalig evenement waarmee we bedrijven, profwielrenners en liefhebbers bij elkaar willen brengen. Er is een gelimiteerd aantal van 250 deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en ook de veiligheid op de weg is gewaarborgd.” Inschrijven kan tot 16 juni via de website www.prominententoer.nl, waar ook meer informatie is te vinden.

De nieuwe wethouder Martin Som, die onder andere recreatie en toerisme in zijn portefeuille heeft, is blij dat het side event tijdens het NK Wielrennen vorig jaar nu wordt voortgezet als main event. “We zijn nog lang niet de fietsgemeente die we willen zijn, maar dit is wel weer een mooie aanzet. Bovendien is het een laagdrempelig evenement en zet het niet de hele gemeente op de kop.”