Masters Montferland opnieuw Gelders kampioen

‘s-HEERENBERG – De masters van de zwemafdeling van Zwem- en Poloclub Montferland (ZPCM) die vorige week zondag hebben deelgenomen aan de Gelderse Masters Kampioenschappen kijken terug op een geslaagd toernooi. De 23 zwemmers zwommen in de categorieën 20+ tot en met 80+ vele persoonlijke records en genoten van de gezellige sfeer in Winterswijk.

Foto550-A3WGXVUYEr gingen veel medailles mee terug naar ’s-Heerenberg en iedere zwemmer lukte het om individueel of met een estafetteteam een podiumplek te bemachtigen. Maar het hoogtepunt was het behalen van de eerste plaats in het klassement voor de Gelderse verenigingen. In 2012 was dat de masters van ZPCM al eens gelukt, maar vorig jaar moesten zij genoegen nemen met de tweede plaats. Sinds september hebben zij minimaal twee keer per week hard getraind om de eerste plaats te heroveren. Met succes, want dit jaar was het goud weer voor de ’s-Heerenbergenaren.

Bertha Giezen-Van Schriek, die als 81-jarige de oudste deelneemster van het kampioenschap was, zwom haar eerste zwemwedstrijd zonder zenuwen. “Ik maak me niet druk en zwem gewoon rustig naar de overkant.” Bertha zwom twee keer individueel en kwam nog een keer uit in een estafetteteam. Ook haar zoon, twee kleindochters en één van haar kleinzonen namen deel aan deze wedstrijd.

Onder de masters van Zwem- en Poloclub Montferland waren meerdere deelnemers aanwezig die familie van elkaar zijn. Zo waren de families Van Maastrigt en Jansen vertegenwoordigd en streed het echtpaar Kuiper onderling oor de snelste tijd.

Categorie dames
20+ Kelly Bockting, Daphne Meijer, Wieteke Jansen, Annemarie Roos
25+ Esther van Maastrigt, Marije Jansen, Jenny van Maastrigt
30+ Angela Giezen
35+ Daniela Werdelman
40+ Renate Kuiper
50+ Wilma van Velsen
80+ Bertha van Schriek – Giezen

Categorie Heren
20+ Maik Steenkamp, Dennis Bosma
25+ Martijn Giezen
30+ Tim Meijer
40+ Arjan Arendsen
45+ Wilko Doeleman, Wim Kock, Tom Korts, Ronnie Kuiper
55+ Jos Jansen

Facebooktwittergoogle_plus

Maik Steenkamp
Over de schrijver
Maik Steenkamp (1991) is geboren en getogen in Didam. Hij is eigenaar van Snellewielen.nl, importeur van carbon race- en tijdritwielen voor racefietsen. Verder is hij in vakantieperiodes actief als (zwem)trainer/coach bij zwemkampen van SportstarZ, partnership met de KNZB. Ook is hij als bestuurslid en zwemtrainer actief bij Triathlonvereniging Triathliem (wedstrijdcoördinator) en is hij bestuurslid bij VVD Montferland (communicatie en werving). In zijn vrije tijd het beoefent hij de zwemsport bij ZPCM in ‘s Heerenberg en is hij als triatleet actief bij Triathliem Didam met name over de Ironman distance (3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,1km lopen).