Martin Agricola koninklijk onderscheiden

DIDAM – Martin Agricola is gisteravond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Didammer kreeg de koninklijke onderscheiding thuis uitgereikt door burgemeester Peter de Baat van Montferland.

LintjeAgricola was van 1993 tot 2016 zeer actief voorzitter van gymvereniging Margriet. Vanwege gezondheidsredenen moest hij zijn voorzitterschap in 2016 neerleggen. Als voorzitter wist hij de turnsport in het algemeen en de gymvereniging in het bijzonder te promoten. Hij was het gezicht van de vereniging, de drijvende kracht achter veel activiteiten, maar bovenal een groot voorvechter van een eigen turnhal voor Margriet.

Onder zijn leiding werd in 2010 dan ook de Stichting Exploitatie Turnhal Didam opgericht, waarvan hij ook nu nog voorzitter is. Afgelopen jaar werd door de gemeente en provincie eindelijk definitief toestemming gegeven voor de bouw van een professionele turnhal voor de gymvereniging aan de Kerckhoveweg/Luynhorststraat. Het is voor Martin Agricola zijn levenswerk geworden, waar hij veel liefde, passie en energie in heeft gestoken.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.