Lot Lohr van Sesamstraat leest voor in Bibliotheek Didam

DIDAM/’s-HEERENBERG – Bibliotheek Montferland houdt tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari, diverse voorleesactiviteiten.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom ontvangt Bibliotheek Montferland alle peuters in de bibliotheken in Didam en ‘s-Heerenberg. Het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ wordt voorgelezen, zodat de kinderen kennis kunnen maken met de slapende tijger en zijn vriendjes.

Zaterdag 3 februari leest Lot Lohr, bekend van Sesamstraat, voor in Bibliotheek Didam. Vanaf 14.30 uur vertelt ze het verhaal van Tijger en nog veel meer verhalen. Kaartjes zijn voor 3,50 euro te koop bij de bibliotheek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook bij het voorlezen na deze week, bijvoorbeeld met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. Ieder kind dat lid wordt, krijgt daarbij een tijgertje cadeau.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.