Lokale filmcompetitie tijdens Diemse Filmdagen

DIDAM – Tijdens de Diemse Filmdagen van 4 tot en met 6 maart wil Filmhuis Didam alle lokale filmmakers in de spotlights zetten. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar (korte) film aan het grote publiek te vertonen. Voor de allerbeste film ligt de eerste Diemse Film Oscar in het verschiet.

filmhuis DidamMet deze filmwedstrijd wil het Filmhuis Didam lokaal filmtalent aanmoedigen om een film te maken en lokaal te vertonen. Iedereen die 14 jaar of ouder is, mag meedoen. De film moet minimaal één minuut en maximaal tien minuten duren en heeft op de één of andere manier iets met de gemeente Montferland te maken. Zo kan de film zich afspelen in de gemeente, maar het is ook goed als de maker of de ‘acteurs’ uit de gemeente komen. Het mag echter ook een verhaal zijn, waarin de gemeente direct of indirect een rol speelt.

Iedere lokale filmmaker kan zich inmiddels inschrijven op de website van het filmhuis. Uit alle geaccepteerde films worden de allerbeste films genomineerd voor de finaleronde van de Diemse Filmdagen Filmcompetitie. Genomineerde filmmakers worden uitgenodigd om hun film op 5 maart toe te lichten voor het publiek en de vakjury. De winnaar neemt op deze middag de eerste Diemse Film Oscar in ontvangst.

Alle genomineerde films zijn te zien op de website van Filmhuis Didam. Tijdens de Diemse Filmdagen worden de films op projectieschermen in de hal en de zaal vertoond. Meer informatie en de voorwaarden staan op de website van het filmhuis www.filmhuisdidam.nl.