Loerbeekse tafeltennistweeling succesvol op NK

LOERBEEK – De zeer talentvolle tafeltennistweeling Aron en Daan Sanders uit Loerbeek was succesvol bij de Nederlandse Kampioenschappen voor kadetten met een B-licentie. Beide spelers waren als tweede geplaatst in hun poules en kwamen daarin zeer goed voor de dag door al hun partijen te winnen.

Aron en Daan Sanders. Foto Theo Sanders

Met zeer sterk spel wisten zij via de kwartfinales de halve finales te bereiken. Hier verloor Aron nipt met 11-9 in de vijfde game, na een zinderende partij tegen Joel Nabarro uit Amsterdam. Daan wist zijn halve finale tegen Jasper Laumen uit Wessem met 3-0 te winnen, waarna hij in de finale tegen Nabarro mocht aantreden. Ook deze partij was van hoog niveau, echter door een rugblessure kon Daan de partij net niet naar zich toetrekken. Door als  tweede en derde te eindigen tijdens dit kampioenschap hebben de twee zich bij de top 20 van de Nederlandse kadetten gespeeld.

Aron en Daan spelen momenteel bij Hercules in Terborg. Na een paar zeer succesvolle jaren bij Relax uit Didam met drie kampioenschappen achter elkaar, werd besloten een stap omhoog te zetten. De intensievere en kwalitatieve trainingen in Terborg, gedeeltelijk samen met enkele senioren eredivisiespelers, hebben hun prestaties zeker bevorderd. Na het kampioenschap in de landelijke C-divisie spelen zij momenteel in de landelijke B-divisie.