Leren communiceren met babygebaren

DIDAM/’s-HEERENBERG – In Bibliotheek Montferland kunnen ouders en hun jonge kinderen leren communiceren met gebaren. Marlies Straatsma van Iedereen Gebaart geeft in de bibliotheken in Didam en ‘s-Heerenberg een introductiebijeenkomst en een workshop Babygebaren.

gebarentaal 005 (480x640)Tijdens de introductiebijeenkomst vertelt Marlies Straatsma meer over werken met gebarentaal. Met behulp van eenvoudige gebaren uit de officiële Nederlandse Gebarentaal kunnen ouders namelijk al communiceren met kinderen vanaf ongeveer negen maanden oud. Geïnteresseerde ouders zijn op donderdagavond 18 september welkom in Didam en op donderdagavond 6 november in ’s-Heerenberg. De avonden duren van 19.30 tot 21 uur. De toegang is 7,50 euro.

In de gratis workshop Babygebaren wordt voorgelezen en gezongen met gebaren. De workshops zijn bedoeld voor kinderen tot en met 4 jaar en hun ouders en vinden plaats op donderdagochtend 16 oktober (Didam) en donderdagochtend 18 november (’s-Heerenberg). De ochtenden duren van 9.30 tot 10.30 uur.

Ouders kunnen zich aanmelden via petraklop@bibliotheekmontferland.nl of aan de balies van de bibliotheken in Didam en ’s-Heerenberg.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.