Leerlingen Het Kompas en Antoniusschool starten eigen bedrijf

DIDAM – Leerlingen uit de groepen 8 van Het Kompas in Didam en de Antoniusschool in Nieuw-Dijk hielden donderdag weer een schoolmarkt op brede school de Zuidzon. Dat deden ze als afsluiting van het project ‘Ondernemen’.

Leerlingen van Het Kompas en de Antoniusschool brengen hun producten aan de man tijdens de schoolmarkt.

Het project, waarbij kinderen leren hoe het is om een eigen bedrijf te starten, vindt al jaren op Het Kompas plaats. De lessen worden gegeven door ondernemer, buurman en voormalig schoolouder Harry Derksen. “Hij heeft ons uitgelegd wat het inhoudt om een eigen onderneming op te starten en waar je dan allemaal aan moet denken”, zegt één van de leerlingen. “We moesten van Harry een cv en sollicitatiebrief maken. Hij vertelde vervolgens wat er goed en slecht aan was, zodat je hiervan kon leren.”

Zoals elk jaar kozen de kinderen ook een goed doel voor de markt. Dit keer werd er geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. “We zijn naar verschillende winkels geweest voor relatiegeschenken, die we konden verkopen op de markt”, vertelt een andere leerling. “We hebben onder andere producten van Rituals, bloemen, planten en eten verkocht. Verder kon iedereen aan spelletjes meedoen, waar ze voor moesten betalen.”