Laatste expositie van seizoen in Rosmolen

ZEDDAM – Greetje Lock-Jansen sluit in het weekend van 29 en 30 augustus het expositieseizoen in de Rosmolen in Zeddam af. Naast haar bekende materieschilderijen toont zij in de Rosmolen ook ander werk.

Greetje2De materieschilderijen van Greetje Lock-Jansen zijn werken waarbij ze gebruik maakt van acrylverf en andere materialen. Deze materialen kunnen zijn toegevoegd, maar ook op zichzelf staan. In de Rosmolen worden hiervan enkele werken tentoongesteld die het thema ‘Strand’ hebben.

Sinds ongeveer twee jaar maakt ze ook schilderijen van acrylverf met duidelijke, felle kleuren. Daarbij is het thema ‘Flowers’. Op een andere dan de gebruikelijke manier van natuurlijke weergave worden bloemen en bladeren op het doek gezet. Het gaat haar hierbij om de vorm, het lijnenspel en de kleur.

Lock-Jansen is een van de initiatiefnemers en secretaris van de Stichting Universart, die er voor zorgt dat er van april tot september bijna elk weekend in de Rosmolen wordt geëxposeerd. Universart is opgericht in 2003 en heeft als doel kunstenaars een platform te geven om hun werk te exposeren. Sinds vijf jaar vindt er een uitwisseling plaats met kunstenaars uit Spanje. Werk van Spaanse kunstenaars wordt tijdens de Kunstroute in het pinksterweekend in de Rosmolen geëxposeerd. Leden van Universart exposeren ook in Spanje en Portugal.